About Yann


MIJN VERHAAL…

Mijn eerste Fuji camera kreeg ik van mijn grootvader.

Hij hobbyfotograaf die met een analoog fototoestel miljoenen (zo leek het wel als kind) foto’s maakte en ik die alles als een spons opnam: kadreren, kleur, voorgrond, achtergrond, scherptediepte… En dan het moment waarop het rolletje werd ontwikkeld, de geur van vers ontwikkelde foto’s met een lichte retrolook en de zo bekende bruine negatiefjes. Magisch!

In 2003 ging ik in de leer bij meester-fotograaf Filip Frans Van Cauwelaert.

Hij introduceerde me in de kunst van portretfotografie en leerde me ‘licht’ begrijpen. Hij was mijn inspirerende mentor en ik de gemotiveerde assistent die alles, maar dan ook alles wou weten tot in de details. In 2006 werd ik medevennoot in voorbereiding tot de overname van de zaak, die in al die jaren succes kende met de typerende stijlvolle portretfotografie.

In 2015 nam ik de fotostudio in Lennik over.

Mijn streven naar perfectie om het licht te sculpteren en authentieke foto’s te maken met een zekere naturel, heeft me gebracht waar ik nu sta. Iedereen is fotogeniek! Daar ben ik van overtuigd. Mijn foto’s roepen vaak emotionele reacties op en het klinkt cliché maar bij Deschepper Photography leggen we uw belangrijke momenten vast op de gevoelige plaat. Een puur licht moment.

MIJN NAAM…

Yann Deschepper. Jan, Jean, Ian… best komisch hoeveel verschillende namen de ronde doen. Voor diegenen die het echt willen weten? Yann fonetisch = [‘ija:n]

JA… IK BEN EEN TWEELING…

Indien ik je niet begroet, heb je met mijn broer te maken…

VERDER…

  • Ben ik bestuurslid van VZW Studio
  • Lid van de netwerkorganisatie BNI Pajottenland
  • Ben ik fan van koffie, snowboarden en droge humor.
  • Ben ik geen fan van tomaten en reality tv.

BEKIJK ONZE FOTOGALERIJEN MAAK HIER UW AFSPRAAK